Nabavni vrh 2015

Krožno gospodarstvo bo spremenilo nabavo

Varovanje okolja ni ovira gospodarstvu, saj imajo države s strožjimi okoljskimi politikami višji BDP. »Okolje in gospodarstvo sta del istega kovanca, zato ga je nesmiselno metati v zrak in čakati, na katero stran bo padel,« je na Nabavnem vrhu 2015 izpostavil nekdanji evropski komisar dr. Janez Potočnik (na fotografiji, foto: Jure Makovec). Okolje je nova odgovornost nabavnikov, ki je ne smemo zanemariti, je bil poziv več kot 70 udeležencem dogodka, ki se je v četrtek, 1. oktobra, odvijal v ljubljanskem hotelu Plaza.

Predstavljene so bile makroekonomske napovedi in napovedi gibanj cen za leto 2016 na področju surovin, energentov, elektronskih komponent, živilsko - prehrambne industrije, jekla, barvnih kovin in deviznega trga. Kot vsako leto so trende predstavili vrhunski strokovnjaki iz navedenih področij.

Nabavni vrh 2015

• Nabavni-vrh-2015_Aktualna-dogajanja-na-deviznih-trgih_ABANKA_mag.Miha-Zavodnik.pdf
  • Nabavni-vrh-2015_UMAR_Leto-2016-Priloznost-za-hitrejso-rast_Maja-Bednas.pdf
  • Nabavni-vrh-2015_Trg-barvnih-kovin-s-poudarkom-na-aluminiju_IMPOL_Damjan-Stramsak.pdf
  • Nabavni-vrh-2015_Izsledki-merjenja-PMI_Uros-Zupancic.pdf
  • Nabavni-vrh-2015_Energenti_GENI_dr.-Dejan-Paravan.pdf
  • Nabavni-vrh-2015_Cenovni-trendi-v-agrozivilski-verigi-in-poslovanje-zivilskopredelovalne-idn._prof.dr.-ALes-Kuhar.pdf
  • Nabavni-vrh-2015_ADACI-Electronic-ComponentMarket_Maurizio-Del-Pozzo.pdf

Za ogled zaklenjenih vsebin () se morate prijaviti.