Voščilo

Drage članice in člani našega združenja, sponzorji, partnerji, mediji, predavatelji,

Leto 2016 je bilo za Združenje nabavnikov Slovenije uspešno leto! Številom članov nam še naprej raste, česar smo še posebej veseli, saj je to dokaz, da delamo dobro, in da delamo prave stvari.

V letu, katerega počasi zapuščamo smo utrdili naš slovenski PMI- (Purchaser Manager Index). S časopisom Finance smo dogovorili partnerstvo pri tem projektu, tako da lahko spremljate vsak začetek meseca objave PMI tudi v časopisu Finance. Vse več uporabnikov PMI prepoznava dodano vrednost PMI, tako v nabavi kot tudi na drugih področjih kot so prodaja, analitiki,..

Hvala vsem, ki si vsak mesec vzamete nekaj minut časa in izpolnjujete naš anketni vprašalnik in s tem omogočate vse večjo kredibilnost slovenskega PMI.

Vabimo vse, ki še niste pridruženi družini PMI, da to postanete. Svojo pripravljenost sodelovanja pri mesečni anketi, lahko sporočite na info@zns-zdruzenje.si.

Tudi leto smo izvedli nekaj odmevnih in za nas nabavnike koristnih dogodkov:

• Marca spomladanski strokovni posvet na temo Strateške nabave
  • V maju smo skupaj s Planetom GV izvedli 15. NABAVNA KONFERENCA s prof. Dr. Arjanom van Weelejem
  • V začetku oktobra smo pripravili že tradicionalni NABAVNI VRH 2016 s prof. Dr. Mrakom in osrednjo temo Financializacija kot prevlada finančnega nad realnim: težava ali pomoč nabavi?

Hvala vsem predavateljicam in predavateljem na naših dogodkih in seveda moderatorjem! Še posej se zahvaljujem našim najbolj aktivnim članom v Upravnem odboru in Strokovnem svetu: Srečotu, Urošu, Alenki, Marku, Matjažu, Vladu in tudi vsem ostalim, ki kakorkoli pripomorete, da je naše Združenje vse bolj uspešno in prepoznavno v Sloveniji in širše!

V Sloveniji uspešno nadaljujemo povezovanje in sodelovanja z  Gospodarsko zbornico, Trgovinsko zbornico, Združenjem Manager, Mediadami, Planetom GV, Forum Akademijo,…

V tujini smo aktivni član IFPSM- International Federation for Purchasing and Supply Management;z Adaci Treveneto- italijanskim nabavnim združenjem že nekaj let uspešno sodelujemo pri organizaciji našega nabavnega vrha; S HUND - hrvaškim nabavnim združenjem  - izmenjujemo predavatelje na dogodkih ZNS in HUND.

Skupaj z IEDC in EIPM smo uspešno izvedli prvi GMP – General manager izobraževalni program s specializacijo za nabavne managerje. Vabljeni, da se nam pridružite na drugem GMP s specializacijo za nabavne managerje. Vpišite se! Več podrobnosti na naši in IEDC spletni strani.

Z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani  pripravljamo specializiran predmet za nabavo ter izobraževalni  program za poklic nabavnika in Nabavno akademijo.

V letu 2017 smo za vas ponovno pripravili  zanimive dogodke:

• 16. marca 2017 na Spomladanskem posvetu  temo Optimizacija oskrbnih verig
  • 11. in 12. maja 2017 bo 16. Nabavna konferenca (v sodelovanju s podjetjem Planet GV). Prijavite sebe ali vaše kolege na razpis za Nabavnika leta!
  • 5. oktobra 2017 bo Nabavni vrh, ki je zdaj že tradicionalno posvečen napovedim gospodarskih gibanj in napovedim cenovnih gibanj najpomembnejših surovin v prihajajočem letu.

Rezervirajte si termine v vašem koledarju in se nam pridružite!

Dragi prijatelji! Želimo si vaše aktivne vloge in vašega sodelovanja pri dvigovanju ugleda poklica nabavnika v Sloveniji. Dobrodošli so vaši predlogi za naše nadaljnje delo, nove izobraževalne teme, katere bi želeli poglobiti na naših naslednjih dogodkih.

Za podporo v letu 2016 se toplo zahvaljujemo našim članom, partnerjem in pokroviteljem!

Naj vam prihajajoče leto prinese nov zagon, še boljšo učinkovitost, večjo konkurenčnost in spoštljive ter iskrene medosebne odnose. Želim vam, da bo leto 2017 prebojno na vseh področjih!

Praznujte in uživajte v teh dneh, skupaj s svojimi najbližjimi in ponovno pridobite energijo za razburljivo leto 2017, ki je pred nami , katero nam bo prav gotovo zopet prineslo polno izzivov!

Veselim se srečanj z vami na naših dogodkih tudi v letu 2017!

Marina Lindič

Predsednica Združenja nabavnikov Slovenije,