Marina Lindič je nova predsednica svetovne federacije nabavnikov

Predsednica Združenja nabavnikov Slovenije Marina Lindič je bila na svetovnem kongresu nabavnih združenj, ki je potekal od 10. do 13. septembra v kenijski Mombasi, soglasno izvoljena za novo predsednico Mednarodne federacije nabavnih združenj (The International Federation of Purchasing and Supply Management – IFPSM). IFPSM združuje 48 nacionalnih nabavnih združenj iz Evrope, Amerike, Azije in Afrike ter skupno povezuje več kot 250.000 nabavnih strokovnjakov. Marina, ki bo na mestu predsednika nasledila predstavnika Kitajske Hi Liminga, bo IFPSM vodila med leti 2020 in 2023.

»Moja vizija razvoja IFPSM je povečati število držav članic in preko njih še naprej dvigovati ugled in prepoznavnost nabavne funkcije ter krepiti razvoj poklicev s področja nabave in oskrbnih verig ter še povečati izmenjavo dobrih praks,« pravi Marina in dodaja, da je slednjih v najbolj razvitih združenjih na pretek. »IFPSM ima zato posebej izoblikovane Globalne standarde za presojo izobraževalnih programov s tega področja, uporabo katerih je nujno razširiti. Prizadevala si bom za dosledno uvedbo in spoštovanje etičnih standardov IFPSM, ki smo jih pred kratkim prenovil, in za izboljšano ter transparentno komunikacijo med združenji, članicami IFPSM,« je še povedala Marina.

Izvolitev je priznanje tako zanjo kot za ZNS. Marini iskreno čestitamo in ji želimo veliko uspehov pri vodenju naše krovne organizacije.