VABILO na delavnico Kako ustvarjati prihranke v nabavi s pomočjo Kraljičeve matrike?

KDAJ: četrtek, 12. september 2024, ob 9. uri
KJE: Danfoss Trata, Ulica Jožeta Jame 16, 1210 Ljubljana – Šentvid

Delavnica je namenjena nabavnikom, katerih delovne naloge vključujejo iskanje in selekcijo dobaviteljev, cenovna pogajanja, usklajevanje potreb z ostalimi oddelki v podjetju in so odgovorni za obvladovanje stroškov in prihrankov.

Na delavnici bomo pogledali kateri so 4 osnovni tipi nabavnih materialov in pripadajoče nabavne strategije. Podrobneje bomo pogledali katere taktike in orodja lahko nabavnik uporabi, pri posameznem tipu materiala, da kar se da zmanjša skupne stroške lastništva (TCO) oziroma skozi selekcijo dobaviteljev realizira čim večjo dodano vrednost za podjetje. V osnovi se namreč nabavljane izdelke razdeli na naslednje skupine:

• standardni, pri katerih je primerna strategija obvladovanje potrošnje;
  • kritični, pri katerih mora nabavnik spremeniti naravo povpraševanja;
  • vitalni, pri katerih je najboljša strategija agresivna pogajanja in ustvarjanje konkurence med dobavitelji;
  • strateški, pri katerih je potrebno vzpostavljanje dolgoročnih partnerstev.

Delavnica bo vključevala teoretični del, ki bo udeležence seznanil z osnovnimi koncepti in strokovno podlago. V nadaljevanju bodo udeleženci uporabili pridobljeno znanje in se na praktičnih primerih, skozi igro vlog vadili v izbiri najprimernejše nabavne strategije in taktike za maksimizacijo nabavnega »izplena«.

Delavnica bo trajala 5 šolskih ur.

Predavatelj Anže Šinkovec je svetovalec vodstvom podjetij in predavatelj na področju nabave. Ima bogate praktične izkušnje z nabavno funkcijo, saj se je pred pričetkom svetovalne kariere 13 let kalil v večjem proizvodnem podjetju in zasedal vodstvene in direktorske položaje. Od leta 2014 je tudi član strokovnega sveta Združenja nabavnikov Slovenije.

KOTIZACIJA:

za člane ZNS je kotizacija 240 EUR + DDV; za nečlane ZNS je kotizacija 110 EUR + DDV, za študente je kotizacija 30 EUR + DDV.

Vsi zainteresirani čimprej pošljite prijavo, ki je na spletni strani ZNS. Članom GZDBK (Gospodarske Zbornice Dolenjske in Bele krajine) bomo priznali 15% popusta na zgoraj navedene kotizacije.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev na dogodku je omejeno, zato s prijavami pohitite!

Prijave so odprte do vključno srede, 4. septembra 2024.

V pričakovanju vaše prijave, potencialnih vprašanj in sodelovanja na delavnici vas lepo pozdravljamo.

Srečko BukovecMarina Lindič
Predsednik Strokovnega sveta ZNSPredsednica ZNS