VABILO na delavnico Nagrajena nabavna praksa  2024

v torek, 18. 06. 2024

od 9.00 do 13.30 ure v

SIJ Acroni d.o.o.

Cesta Borisa Kidriča 44

4270 Jesenice

Na dogodku bomo podrobneje predstavili  uvedbo modela upravljanja s kategorijami v nabavo skupine SIJ. Uvedba upravljanja kategorij ( Category Management) v Skupini SIJ je bila odgovor na razdrobljene nabavne aktivnosti, preveč ad hoc izvajanja aktivnosti, pomanjkanje strateškega fokusa in potrebe po boljši organiziranosti. Digitalizacija procesov, trajnost ter tveganja v nabavni verigi so bili izzivi, na katere so prav tako iskali odgovore.

Ekipa, ki je spremembe uvajala, bo udeležencem predstavila razloge, izzive, težave in nadaljnji razvoj modela. V preteklem letu je bil namreč dosežen  napredek v razumevanju in obvladovanju IT orodja Cirtuo in znanja s področja strateškega upravljanja kategorij. Koraki, ki jih podpira platforma, postajajo del vsakdanje prakse. Ta praksa je omogočila dvig ugleda in profesionalnosti nabavne funkcije v celotni skupini SIJ.

Z uvedbo modela Category Management so  skupaj z reorganizacijo  dosegli večjo usklajenost, fokus in učinkovitost. Z jasnejšo ločitvijo strateške, taktične in operativne nabave so bile  nadgrajene  strategije pri glavnih kategorijah, ki jih obvladuje nabava.

Z novim pristopom so v skupini SIJ  izboljšali sinergije med družbami, optimizirali nabavne procese in zagotovili boljšo usklajenost s poslovnimi cilji. Centralizacija podatkov, tesnejše sodelovanje z dobavitelji in profesionalizacija nabavne funkcije so še dodatne prednosti  uvedbe nove prakse.

Vse to in še več o uvajanju CM v nabavo boste izvedeli na delavnici dne 18. junija ob 9.00 uri na lokaciji SIJ Acroni, Jesenice.

Dnevni red:   9.00 –   9.30 ure    Sprejem udeležencev

                       9.30 – 11.00 ure    Predstavitev projekta uvedbe Category Management v nabavo

                     11.00 – 11.30 ure    Odmor

                     11.30 – 12.15 ure    Primer nabave električne energije skupine SIJ

                     12.30 – 13.30 ure    Ogled proizvodnje

Delavnico bo vodila: Marjana Drolc Kaluža

Ne zamudite izjemne priložnosti in se prijavite na delavnico, da izveste, kako delajo najboljši!

Kotizacija:

Za člane ZNS 110 € + DDV. Kotizacija za študente je 30 € + DDV. Za udeležence delavnice, ki niso člani ZNS, je kotizacija 240 € + DDV, s plačilom kotizacije pa pridobite članstvo v ZNS za 12 mesecev.

Vsi zainteresirani čimprej pošljite prijavo, ki je na spletni strani ZNS. Članom GZDBK (Gospodarske Zbornice Dolenjske in Bele krajine) bomo priznali 15% popusta na zgoraj navedene kotizacije.

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev na dogodku je omejeno, zato s prijavami pohitite!

Prijave so odprte do vključno ponedeljka,  17. junija 2024.

V pričakovanju vaše prijave, potencialnih vprašanj in sodelovanja na delavnici vas lepo pozdravljamo.

Srečko Bukovec                                                                               Marina Lindič

Predsednik Strokovnega sveta ZNS                                                   Predsednica ZNS