Webinar: Ali ste fit za nabavno poslovanje v digitalni ekonomiji?

KDAJ: četrtek, 20. januar 2022, ob 13. uri

KJE: Virtualni dogodek preko ZOOM platforme

VABILO

Ali ste fit za nabavno poslovanje v digitalni ekonomiji?

Današnje dinamično in nestanovitno poslovno okolje in obdobje digitalne ekonomije prinašata povsem nove zakonitosti poslovanja, tudi na področju nabave.

Za te nove razmere digitalnega poslovanja so značilne naslednje karakteristike:

  • Izhodišče poslovanja leži zunaj organizacije, zato se organizacije ne smejo več pretežno ukvarjati same s seboj oziroma s svojo notranjostjo.
  • Fokus ponudbe organizacij niso več produkti in storitve, oziroma njihova ponudba, temveč »višje« potrebe kupcev, kot je na primer izkušnja (experience), zato morajo organizacije iskati za kupce druge oblike vrednosti, ki ne izhaja samo iz kakovosti in funkcionalnosti.
  • Novi digitalni poslovni modeli na podlagi napredne uporabe digitalnih tehnologij.
  • Podatkovno vodeno in/ali avtomatizirano odločanje.
  • Sodelovanje v partnerskih poslovnih ekosistemih, kar pomeni bistveno večji poudarek na mreženju in soustvarjanju, skupaj z vsemi deležniki poslovnega okolja.
  • Pomanjkanje digitalnih talentov in potreba po sistematičnem (internem) razvoju digitalnih kompetenc in znanj zaposlenih.

Na webinarju se bomo poglobili v ta poslovni kontekst, ki v organizacijah spodbuja tudi precej drugačno organizacijsko kulturo. V drugem delu webinarja pa se bomo osredotočili, katere so ključne kompetence nabavnika v digitalni ekonomiji, tako na strateškem kot na operativnem nivoju ter kako jih v prihodnje sistematično razvijati oziroma izboljševati.

Vsebino za webinar sta pripravila predavatelja Janez Žezlina iz podjetja Energos Consulting Group, ki bo odgovoril na vprašanje, kakšna je sodobna organizacija kot odgovor na izzive iz poslovnega okolja, in Uroš Zupančič, izvršni direktor nabave v Petrol d.d., ki bo z vidika prakse predstavil razvoj kompetenc v nabavi – razvoj talenta.

Če ste zamudili naš strokovni jesenski posvet v novembru ali pa bi znanje iz le tega radi nadgradili, vabljeni k prijavi na spletni strani Združenja nabavnikov Slovenije. Prijave so odprte do vključno srede, 19. januarja 2022

KOTIZACIJA:

Webinar je za člane ZNS in tiste, ki so plačali kotizacijo za strokovni posvet 18. novembra 2021, brezplačen. Za udeležence webinarja, ki niso člani ZNS, je kotizacija 120 EUR brez DDV, s plačilom kotizacije pa pridobite članstvo v ZNS za 12 mesecev.

Člani in nečlani pošljete prijavo, katera je na spletni strani ZNS . Tako člani kot nečlani boste po prijavi oziroma plačilu kotizacije, prejeli povezavo za udeležbo na webinarju. Članom GZDBK (Gospodarske Zbornice Dolenjske in Bele krajine) bomo priznali 15% popusta na zgoraj navedene kotizacije!

*** Dogodek se bo izvajal izključno virtualno preko ZOOM platforme.

Lepo vabljeni.

Predsednik Strokovnega sveta ZNS:                                                          Predsednica ZNS:

Srečko Bukovec                                                                                          Marina Lindič

Prezentacije so na voljo na članskih straneh.


Za ogled zaklenjenih vsebin se morate prijaviti.