Webinar: Cene surovin in logističnih storitev v kaotičnem poslovnem okolju Forecasting do konca leta za najpomembnejše elemente

Spoštovani,

živimo v času hitrih sprememb, kjer stoletja staro poslovno pravilo »Kupec je kralj«,  ne velja več. Takšna ugotovitev je v zadnjih letih še posebej značilna za trg surovin, kjer  velja  že povsem nasprotno pravilo »Dobavitelj je kralj«. Pri tem ne gre le za to, da so se mnoge surovine v zadnjih letih močno podražile, gre žal tudi za to, da nekaterih surovin občasno na trgu sploh ni možno dobiti in je njihova cena postala praktično irelevantna. Evropski trg, kamor sodi tudi naša regija, je še posebej občutljiv za tak razvoj dogodkov, saj  Evropa večino vseh potrebnih surovin uvaža. Proizvodnja je neprekinjen proces, kjer se ni možno zanašati na srečo ali enkratne uspehe v procesu nabave ključnih surovin. Potrebujemo  načrtno delovanje oziroma strateški pristop  permanentnega zagotavljanja surovin za nemoteno proizvodnjo.

Na webinarju  bomo analizirali dejavnike, ki vplivajo na cene posameznih surovin in ocenili scenarije možnega bodočega razvoja  dogodkov, ki lahko bistveno spremenijo globalno ekonomsko sliko, od katere so  odvisne tako cene logističnih storitev kot cene surovin.

KDAJ: 14.4.2022 ob 14.00 uri

KJE: virtualno ZOOM platforma

Predavatelj mag. Boris Gerjovič je strateški analitik in svetovalec uprave Elementum Ag. Podobno tematiko predava tudi na Hrvaškem in v Švici, v Sloveniji pa občasno tudi na Gospodarski zbornici Slovenije in Slovensko – nemški gospodarski zbornici.

V podjetju Elementum Industry Solutions (EIS) Vam lahko pomagajo na trgu  poiskati  ustrezne rešitve, ki  bodo pripeljale do novih dolgoročnih nabavnih pogodb z zanesljivimi partnerji, ki se znajo hitro odzvati na nove tržne okoliščine.

Prijave so odprte do vključno torka, 12.04.2022.

KOTIZACIJA:

Webinar je za člane ZNS brezplačen. Za udeležence webinarja, ki niso člani ZNS, je kotizacija 70 EUR brez DDV. Člani izpolnite in pošljete e-prijavo na spletni strani ZNS. Tako člani kot nečlani boste po prijavi oziroma po plačilu kotizacije, prejeli povezavo za udeležbo na webinarju. Članom GZDBK (Gospodarske Zbornice Dolenjske in Bele krajine) imajo 15% popust na zgoraj navedene kotizacije!

*** Dogodek se bo izvajal izključno virtualno preko ZOOM platforme.

Lepo vabljeni.

Predsednik Strokovnega sveta ZNS:                                                          Predsednica ZNS:

Srečko Bukovec                                                                                          Marina Lindič